Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

donderdag 3 februari 2011

Glycerine voor het Gezicht

Omdat er nog steeds veel vragen zijn of pure glycerine of glycerine zeep nu goed of slecht is voor de huid
dacht ik dat het goed zou zijn om hier iets over te schrijven.
Allereerst iets over Glycerol of ook wel Glycerine genoemd,
Glycerine is een stof die in zowel dierlijke als plantaardige vetten voorkomt, dus ook in het menselijk lichaam.
Door het verzepen van de vetten (om zeep te maken) komt als bijproduct glycerine vrij.




Glycerine is Hydraterend. 
Glycerine heeft als eigenschap dat het water onttrekt uit de omgeving. Als je een pot pure glycerine een aantal dagen geopend laat staan zou deze zoveel water aantrekken dat de inhoud uiteindelijk uit 20% water bestaat.
Juist daarom wordt dit ingrediënt veel toegepast in de cosmetica vanwege haar vermogen om water op te slaan voor het vochtig houden van de huid.

Glycerine maakt je Gezicht Glad en Gezond
Bij mensen met een droge of oudere huid waarbij dus kleine scheurtjes in de huid structuur aanwezig zijn, door  kou, droog weer, hitte etc. kan glycerine ook prima helpen om de huid weer gezond te maken.
De glycerine vult de kleine scheurtjes in de huid en zorgen ervoor dat deze vochtig blijven waardoor de huid zich kan herstellen. Verder is glycerine niet irriterend voor de droge en gevoelige huid.

Bescherming van de Huid
De glycerine zorgt bij met name de droge huid of oudere huid dat de huid wordt beschermd. Door de scheurtjes in de huid structuur is de kans groter op roodheid en kleine ontstekingen doordat microben en vuil in deze haarscheurtjes kunnen gaan zitten. Door het gebruik van glycerine vormt deze als ware een beschermlaag waardoor dit wordt tegengegaan.

Als Haar Verzorging. 
Pure Glycerine is ook prima geschikt om de haren mee te behandelen. Ook hierbij geldt dat glycerine vocht aantrekt en als een natuurlijke beschermlaag voor de haren dient.
Droog en futloos haar zal hierdoor bevochtigd worden, de haren zullen zacht en soepel aanvoelen en meer glanzen.

Glycerine is slecht voor de huid
Ook kom je veel berichten tegen dat Glycerine helemaal niet zo goed is voor de huid. Omdat het de eigenschap vocht te onttrekken uit de omgeving zou het ook vocht ontnemen uit de huid waardoor de huid juist nog droger wordt.
Mocht je in een heel droog klimaat leven of op vakantie gaan naar een warm land met een lage vochtigheid dan is glycerine misschien niet aan te raden omdat het dan niet voldoende vocht uit de lucht kan onttrekken.
Echter in de meeste landen is glycerine prima te gebruiken, omdat het zoveel vocht uit de lucht kan onttrekken dat het op een gegeven moment verzadigd is en geen extra vocht uit de huid zal onttrekken. Tevens is het aan te raden om niet pure Glycerine voor je gezicht te gebruiken maar dit te doen door een biologische plantaardige Glycerine zeep. Dit meng je tenslotte al met water waardoor het en het gezicht vochtig houdt en het niet de kans krijgt om extra vocht uit de huid te onttrekken.

Conclusie
Glycerine is een prima middel om de huid vochtig te houden en te laten herstellen door gebruik te maken van glycerine in de vorm van bijvoorbeeld pure glycerine zeep. Pure glycerine op het gezicht aanbrengen is niet aan te bevelen maar in verdunde vorm door het te mengen met water kan het een helende werking hebben op de droge en verschraalde huid.
Verder heb je tegenwoordig prima biologische en plantaardige pure glycerine zepen waaraan etherische oliën zijn toegevoegd voor een nog betere gezichtsverzorging.
Deze zijn onder andere te koop bij diamantwellness.com


8 opmerkingen:

  1. De eerste zin is helemaal waar, maar het betekent meteen dat Glycerine nadat de op de huid aangebracht is, vocht uit de onderste laag van de huid onttrekt en houdt deze aan de oppervlakte van de huid vast, waardoor de huid aan de binnenkant uitdroogt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niet als de glycerine al verzadigd is met vocht uit de omgevingslucht...

      Verwijderen
    2. Sorry maar zo werkt het niet, glycerine is niet intelligent en zal zeker niet kiezen tussen vocht in de lucht en in de huid. Het deel wat in contact staat met de lucht zal daaruit vocht onttrekken en het deel tegen de huid aan zal daar vocht uit onttrekken... simpel #becausescience

      Verwijderen
  2. je kan glycerine ook voor de E-Cigarette gebruiken je moet gewoon wat glycerine en water mengen dan in de E-Cigarette steken dan komt er dikke vette rook uit!
    zaaaallllliiiiigggg!!! je kan er ook wat smaak toevoegen natuurlijk ☺

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb zojuist een aflevering gezien van de dagelijkse leuke afleveringen van Dokter ozz op 4 begint om 15:00 uur.
    En ja vermeld werd vandaag dat Glyzerol/Glizerine prima voor de huid en gezicht gebruikt kan worden, en anders zou ik zeggen kijk die aflevering van vandaag even terug.
    Laat je wel advizeren door de winkel waar je het koopt.

    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. I really like your blog. I really appreciate the good quality content you are posting here for free. I was looking to buy an glycerine but was looking for all the characteristics. Thanks for sharing all the information with us.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Blog vandaag ontdekt ! is interessant en zijn er vervolg artikelen?
    mvg

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Great post i really appreciate this post it seems that there's a lot of interesting on this site i will bookmark your page for more new updates on your site. keep it up .
    Valuable information! Looking forward to seeing your notes posted. Visit: Argan Creme

    BeantwoordenVerwijderen